Viimeaikojen Yle – myllytyksestä huolimatta sen uutis-journalistiikka on korkeatasoista, haastavaa ja moniulotteista. Sattumalta törmäsin uutiseen, jossa kerrottiin valokuvataiteilija JP Kaljosen tuotannosta. Uutinen kiinnosti valokuvien vuoksi koska itse satun harrastamaan myös lajia sekä joskus tulee mietittyä myös näitä vaateasioita. Kaljonen oli kuvannut Bangladeshissa vaatteita, joita me täällä käytämme: bangladeshilaisten tekijöidensä yllä.

Meidän vaatteemme valmistetaan lähes kaikki Aasiassa ja joihin vaatteiden ompelijoilla ei ole varaa. Vaikka he työskentelevät tehtaissa 12 tuntia päivässä ja viikon jokaisen päivänä. Lisäksi tehtaiden tuotanto-olosuhteet eivät ole lähelläkään olettamaamme tasoa.

Samaisessa Ylen haastattelussa Finnwatchin tutkija Outi Moilala sanoo, että työntekijöiden työoloja kohentaisi järjestäytyminen ammattiliittoihin sekä käytännössä minipalkasta on tullut suurin työstä maksettava palkka. Minimipalkka on niin pieni, etteivät työntekijät yllä koskaan köyhyysrajan yläpuolelle. Lue lisää