Suomalaisen politiikan kielikuvat ovat saaneet yhä erikoisempia muotoja kun kokoomuslaiset ovat ottaneet niitä argumentointi välineikseen. Suomen Eduskunnassa ei ole minun poliittisen muistini aikakautena Valtionvarainministerit joutuneet pyytämään anteeksi oppositiolta kielenkäyttöään mutta nyt senkin on nähty ja kuultu nykyisen Valtionvarainministeri Kataisen suusta.

Samaan sarjaan on luettavissa Opetusministeri Virkkusen lausunto Helsingin Sanominen kuukausiliitteessä. Helsingin Sanomissa 7.2.2009 julkaistun Opetusministeri Virkkusen haastattelusta sitaatti "SDP ja vasemmistoliitto ovat sellaisia katkerien ihmisten puolueita. Ei hyväksytä sitä että toiset ihmiset menestyvät."

En tunnusta kuuluvani tähän Opetusministeri Virkkusen kategoriaan vaan kysyn, että minkälaisilla moraalisilla ja eettisillä periaatteilla menestyminen on tapahtunut. Kyseenalaistan sellaisen menestymisen muodon millä tahansa elämän alueella jos siihen liittyy toisten ihmisten moraalitonta ja epäeettistä hyväksikäyttöä. Olenko sitten herkkähipiäinen Opetusministerin väitteen edessä? En ole.

Virkkusen väitteistä huolimatta iloitsen sosialidemokraattina siitä, että ihmiset menestyvät elämänsä valinnoissa tai tulevat kohtuullisesti työllään toimeen. Ilonvärettä tunnen myös siitä, että yritykset pärjäävät kotimaan tai ulkomaan markkinoilla edellyttäen, että myös työntekijät saavat kohtuullisen korvauksen tuottamastaan lisäarvosta.

Kokoomuksen poliittiset kielikuvat tuovat esille myös sen, että he määrätietoisesti vahvistavat kuvaa vahvemman oikeudesta yhteiskunnalliseen hyvään ja kyynärpää-taktiikka on hyväksyttävää. Median lemmikkinä puolue kykenee vielä uskottavasti saamaan perille väittämiään siitä, että Kokoomus onnellisten ja eteenpäin pyrkivien ihmisten puolue.

Suomalaiseen politiikkaan on viimevuosina pesiytynyt mielikuvapolitiikka, jota Kokoomus hyödyntää politiikassaan. Oli suorastaan irvokasta kun he menneissä vaaleissa tituleerasivat itseään työväenpuolueena. Kun tiedetään, että heiltä ei ole opeistaan kadonnut mihinkään oikeistolainen uusliberalistinen talouspolitiikka. Talousoppi, jonka seurauksena olemme nyt maailmanlaajuisessa lamassa.

Lehden haastattelussa Virkkunen sanoo myös, että - "meillä ei olla kateellisia siitä jos kaveri menestyy"-. Valitettavasti Opetusministeri Virkkunen: puhut potaskaa tai sitten sinulta ovat opiskelut valuneet hukkaan! Sinun pitäisi jo hallintoalaasi liittyen tietää että, jokainen ihminen on kateellinen jostain asiasta jollekulle ihmiselle ajoittain.

Tähän liittyen: voin henkilökohtaisesti tunnustaa, että olen kateellinen hetkittäin niille ihmiselle, jotka omistavat auton. Kun itse pyöräilen Seinäjoen hallintokeskukseen lumituiskussa tai niille, jotka ovat saaneet synnyin lahjanaan sixpack-vartalon.

Kataisen ja Virkkusen harjoittamat sana-assosiaatiot ovat halventavia ja typeryydessään käsittämättömiä. Poliittinen debatti yhteiskunnassa on aina paikallaan koska muutoin ei tapahdu yhteiskunnallista kehitystä. Mutta olettaisi, että sitä käydään sivistyneesti eikä leimaamalla aatesuuntien kannattajia yhteiskunnan hylkiöksi.

Näyttää siltä, että Kokoomuksessa on sokeuduttu Gallup suosiosta. Aika näyttää: jäävätkö poliittiset leimakirveet suomalaisen politiikanteon välineeksi. Kokoomuslaiset huusivat kuorossa takavuosina, että vastakkainasettelu on ohi mutta nyt tällaisilla lausunnoilla he ovat itse tuomassa sitä takaisin politiikkaan.

Tämä on ristiriitaista kun samaan hengenvetoon Katainen vaatii suomalaisilta Talvisodan henkeä talouslaman nujertamiseksi. Valitettavasti vanhasanonta pitää paikkansa, että "niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan"