2141442.jpg

Ihmiset eri puolilla maailmaa valmistautuvat joulujuhlaan, jossa rinnakkain kulkevat kristikunnan juhla ja kauppamiesten hyödyntämä joulu. Joulun hyvään tahtoon vetoavat myös erilaisten järjestöjen keräykset.

Nämä järjestöt tekevät hyvää työtä omien periaatteidensa mukaan eri puolilla maailmaa ja myös täällä kotisuomessa. Erilaisia avustusjärjestöjä on paljon kuten myös keräyksiä. He lievittävät osaltaan sitä epäoikeuden mukaisuutta, joka on hyvinvoinnin jakautumisessa täällä kotisuomessa kuin maailmalla.

Keräyksiin on osallistuttu Suomessa runsaskätisesti viimevuosina. Toistaiseksi enemmistö suomalaisista näyttää tuntevan vastuutta lähimmäisestään kun tarkastelee järjestöjen keräystuottoja vai saadaanko lahjoitusrovoilla hetken sielunrauha? Siitä, että me olemme onnistuneet hamstraamaan yltäkylläisyyttä itsellemme.

Monilla on valinnan vaikeus siinä, että mihin hyvään tarkoitukseen antaisi rovot kun hyviä kohteita on paljon sekä avun tarvitsijoita. Nyt heti kärkeen ja ponnekkaasti huomautan lukijalle siitä mitä nyt ilmaisen kirjallisesti jäljempänä. En "elvistele" itseni kohdalta siitä vähäisestä hyväntekeväisyystyöstäni, jota ole tehnyt rahalahjoituksillani.

Mutta omat pienet avustukseni kuukausittain olen lahjoittanut YK:n alaiselle Unicefille. Liikeneviä joulurahoja muutamina vuosina olen lahjoittanut joko Kirkon Ulkomaan avulle tai Unicefille koska heidän työnsä perustuu arvomaailmaani ja omiin kokemuksiini. Olen monet kerrat henkilökohtaisesti todennut ulkomaan matkoilla, joita kovan säästämisen avulla olen voinut tehdä, että avun tarve eri puolilla maailmaa on valtava.

Tällä henkilökohtaisella esimerkillä haluan vain sanoa sen, että jokainen voi vaikuttaa omalla käytöksellään Suomen ja maailman tulevaisuuteen. Hyvinvoinnin oikeudenmukainen jakautuminen on ihmiskunnan yksi suurista haasteista tulevaisuudessa.

Mutta lyhyellä tähtäimellä hyväntekeväisyysjärjestöjen keräyksiin osallistumalla ihmiset kantavat vastuuta osaltaan lähimmäisestään. Lopuksi lainaan tähän radiosta kuulemaani Aikakoneen kaunista ja koskettavaa laulua Hiljaisuus, jonka voit kuunnella YouTubesta "livenä"  tästä

"Tahtoisin kuulla laulun enkelten, kertovan joulun sanomaa. Ois hetken täällä luona ihmisten, enkeleiden joulumaa (Lyrics: Vera & Sani / Aikakone).