2105556.jpg
Jyrkiboy kehotti suomalaisia isämaallisiin tekoihin ja laittamaan fyffet kiertoon kotimaiseen kulutukseen ja tätä kautta me tuemme hänen käsityksensä mukaansa työllisyyttä. Mutta onko tavallisella työntekijälle ylimääräisiä euroja laittaa kiertoon?

Luulisin, ettei kun suurin osa menee elämisen pyörittämiseen kohonneiden kulutushintojen vuoksi. Taloustaantuma, josta muutama kuukausi sitten olimme tietämättömiä, on kyykyttänyt suomalaiset varovaisiksi.

Uutisvälineiden tekemät haastelut tavallisten suomalaisten keskuudessa osoittavat, että he ovat siirtäneet suurten hankintojensa ostoa ja he odottelevat taloustilanteen kehittymistä parempaan suuntaan.

Suomalaisen teollisuuden massiiviset lomautus-ja irtisanomisuutiset kielivät vaikeita aikoja suomalaisessa yhteiskunnassa. En haluaisi olla kielteisen ilmapiirin mustaenkeli mutta olemme vasta tunnelin alkupäässä, josta valoa ei vielä vähään aikaan näy.

Täytyy vain toivoa, että hallitusherrojen toimet talouskriisin nujertamiseksi niin kotimassa kuin maailmalla ovat oikeaan osuneita niin, että vähitellen lomautettujen ja työttömien määrä vähenee kaikkialla.Mutta ikävä kyllä taloustaantuman huono heiluriliike jatkuu useita vuosia ja tehtaiden ulosliputukset jatkuvat maasta toiseen, joka ei koske yksistään Suomea.

Nämä työpaikkojen sekä tehtaiden ulosliputukset ovat niin kauan mahdollisia kun ei ole kansainvälisiä sopimuksia yhdenmukaisista pelisäännöistä työmarkkinoilla sekä teollisuuspolitiikasta eri maidenvälillä.

Tähän harmonisoitiin tuskin koskaan päästään kun jokainen maa katselee talous-ja teollisuuspolitiikkaansa omien intressiensä kautta.