1793463.jpg

 

 

Olympiakisojen myötä televisio kamppaa penkkiurheilijat kotisohville kahdeksi viikoksi ja siitä vyörytys jatkuu Idolssilla kun 2700 henkilön joukosta on karsittu onnekkaimmat, jotka tavoittelevat tähtitaivaalle pääsyä. Suomessa on käsittämätön määrä nuoria tulevaisuuden taiteilijalupauksia?

Mutta jos nuorison ihanneammatteihin lukeutuu stylistin työt niin tähtitaivaan tavoittelijoiden määrän ymmärtää tässä valossa. Kuka nämä ns. "paskaduunit" tekee tulevaisuudessa kun mm. vessoja siivoavat jo nyt maahanmuuttajat kuten huomasin joku päivä sitten asioidessani kyseisessä mukavuuslaitoksessa lentoasemalla.

Samantyyppiseen ilmiöön olen törmännyt työssäni kun Suomen tulevaisuuden toivot ovat olleet "kesätöissä" työpaikallani. Suppean arvioni mukaan tulevaisuuden toivoilla on kummallinen käsitys työn tekemisestä ja pelisääntöjen noudattamisesta työpaikalla. Nämä edellä olevat esimerkit kesäduunareista ovat ääripäitä. Edellä mainittu asia herättää monenlaisia kysymyksiä kun samaan työpisteeseen ovat kasaantuneet kaikki vetelykset.

Hektinen ilmapiiri jatkuu televisioiden äärellä kun samaan aikaan Idolssin kanssa pyörii Big Brother toisella televisiokanavalla ja "jumankekka" se päättyy joulunalus hössötyksen aikoihin! Hirvittävä television katselumaraton on edessä kun kaikki tositv koheltajien edesottamukset pitää seurata, että löytyisi puheenaiheita seuraavaksi päiväksi työkaverien kanssa. Vai pitääkö? Tietysti!? oli se seinäjokelainen Citymarketin heppu niin härski BB:ssä, että samanlaista kehiin myös syksyllä alkavaan BB:n.

Ovatko oikeasti kaikki suomalaiset samanlaisia "pässejä", joita BB:ssä kohelsi vuonna 2007? Toivottavasti ei mutta mihin perustuvat tositv ohjelmien korkeat katsojaluvut ja kuka vielä muistaa näitä BB:n "tähtiä"?

Paitsi Martina Aitolehden, joka pulpahtaa mediapintaan kuin korkki. Jännityksellä odotan, saako Skandinavian Hunks:n lihaskimppu haluamansa kun lehtitietojen mukaan hääkutsuja on peruttu ja taas kutsut ovat voimassa, huolestuttavalta näyttää ainakin SH:n kannalta katsottuna.

Niin kunnallisvaalitkin ovat tulossa samaan rytäkkään mutta "so what?" (entä sitten) "ei voi vähempää kiinnostaa evvk" kuka siellä neljä vuotta kuntien asioita järjestelee?, sanoi oppinut työkaverini!? eli hektistä elämää vaan peliin ja ei huolen häivää huomisesta kyllä ilmastomuutos hoitaa lopun telluksesta.

Muuten kotimaakunnassani ilmestyy kaksi tasavahvaa sanomalehteä, joissa kaksi rutajavaa (1) akkaa pitää kolumnisti-palstaa televisio-ohjelmista. Mitkään televisio-ohjelmat eivät natsaa heidän tajunnanvirrassaan.

Kaikki televisiosta tuleva ohjelma on heidän mielestään "sontaa" mutta silti he ilkkuvat ohjelmia kirjoitetun sananvoimalla, lehdissä, säännöllisesti. Mutta kehotan näitä kitiseviä akkoja vaihtamaan ammattia tai laittamaan ns. kaukosäätimestä television kiinni jos sen ohjelmat tuottavat niin paljon henkisiä kärsimyksiä heille kuin kolumneista voi päätellä.
___________________________
(1) Akka on pohjalainen murresana naisesta eikä ole sovinismia. Rutajaa: murresana tarkoittaa, että henkilö arvostelee, jotain asiaa.