<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1726389.jpg

 Kuva: Suomen Triathlonliitto

Ihmiset ovat kisailleet keskenään jo ammoisista ajoista erilaisissa urheilulajeissa, joista ovat kehittyneet nykyiset kilpaurheilulajit. Menemättä sen kummemmin historian syövereihin olen arvostanut erityisesti triathlonia sen turnauskovuuden takia.

Lajin harrastajat ovat koviajätkiä ja naisia kun he uivat, pyöräilevät ja juoksevat suoritukset yhteen mittaan turnauksen aikana. Muissa lajeissa keskitytään vain yhden lajin suorituksiin ja menestytään tai sitten ei mutta [1]triathlonissa pitää olla kohtuullisen hyvä jokaisessa osasuorituksessa.

Väheksymättä liikuntaa ja urheilua yleensä, joka on jokaisen ihmisen terveyden perusta, niin triathlon on äärimmäisen kovalaji, jonka parissa urheilevat ovat erityisen sitkeitä, kestäviä ja päämäärätietoisia ihmisiä.

Mutta triathlonin arvostusta suuren yleisön keskuudessa tulisi saada nostettua koska urheilun todelliset työmyyrät ovat tämän lajin parissa. Mainetta ja kunniaa sekä sponsoritukea saa muissa urheilulajeissa helpommin kuin niiden medianäkyvyys on tänään suurempi kuin triathlonin, ainakin Suomessa. Erityisen hyvä asia lajin näkyvyydelle on se, että poliittiseen eliittiin kuuluva nykyinen ulkoministeri Stubb harrastaa urheilun kuningaslajia.


[1] http://www.triathlon.fi/