<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 1726406.jpg

Kiinan kommunistihallinto vainoaa edelleen kiinalaisia toimittajia ja internet-sensuuri on yhtä luja kuin Kiinan muuri sekä kansalaisvapaudet ovat tarkkaan säädeltyjä. Kommunistihallinnon edustajat tekevät yhteistyötä ulkomaalaisten mediakonsernien kanssa, mm. Yahoon, penkoessaan kansalaisten internet ja sähköpostin käyttöä.

 

Yahoo, on syyllistynyt ihmisoikeusrikkomuksiin kun se on luovuttanut mm. sähköpostitietoja kiinalaisviranomaisille. Tietojen luovutus johti esim. toimittaja Shi Taon pidätykseen ja hänet tuomittiin salaisessa oikeuden käynnissä huhtikuussa 2005 kymmenen vuoden pakkotyöhön.

 

Pidätykseen johtaneet syyt olivat siinä, että toimittaja Shi Tao raportoi Pekingin Tiananmenin aukon verilöylyn tapahtumia ulkomaille. Nyt Yahoo yrittää pestä ns. paitaansa puhtaaksi maksamalla Shi Taon perheelle mm. taloudellista apua.

 

Kiinan kommunistihallinnolle myönnettyjen Olympialaisten ”ehdoissa” oli, että kommarit sallivat täydellisen median vapauden mutta päinvastoin he ovat kiristäneet otettaan sananvapaudesta Kiinassa.

 

Olympialaisten poliittista ulottuvuutta on kenenkään turha kiistää vaikka urheilijat olisivatkin kisailemassa olympiahengessä niin kisaimago ja taloudellinen perusta ovat uhratut [1]Sodoman ja Gomorran alttarille mammuttikisojen järjestelyjen takia.

 

Kisojen taloudellinen perusta tulee olla tietysti kunnossa mutta kenties kisojen kulut tulisi kustantaa kisoihin osallistuvien maiden toimesta sekä olisiko kisat nyt syytä palauttaa pysyvästi Olympialehtoon Kreikkaan?

 

Kisojen imagoarvo järjestävälle maalle on mittaamaton mutta se ei saa tapahtua ihmisoikeuksia ja sananvapautta polkemalla kuten nyt maailman yhdessä viimeisimmässä kommarivaltiossa tapahtuu.