<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1726376.jpg

 Kuva: Jukka-Pekka Virtanen

Seinäjoen [1]Tangomarkkinat ovat olleet käynnissä tällä viikolla ja lauantaina valittiin uudet tangon lähettiläät vuodelle 2008. Dramaattisen loppukilpailun jälkeen voittaja, Jukka Hallikainen, pesi kanssa kilpailijansa puolen pisteen (! ?) erolla ja vielä kaiken lisäksi rock-kukko Remu Aaltonen tuomaristossa! ? Sanon, että tuomaripeliä!

 

Mutta Herra Aika näyttää kenestä on tanssimusiikin ystävien villitsijäksi. Kakkoseksi jäänyt Antti Ahopelto oli yleisön suosikki mutta kansan maku ei ole aina yhteneväinen musiikkieliittiin (?) kuuluvan tuomaristo kanssa.

 

Tango musiikin lajina on marginaalinen ilmiö ja eikä tule elättämään uusia tangonlähettiläitä varsin pian niin kuin moni muukin tangokuninkaallinen on joutunut ottamaan ohjelmistoonsa tanssimusiikin koko kirjon.

 

Tangomarkkinoilla on valittu alusta saakka kilpailun muodossa uusia tangotähtiä mutta vain harvat tangotähdet tuikkivat viihteentaivaalla valovoimaisesti. Tangomarkkinat ovat järjestyksessään 24:net ja tapahtumassa on käynyt kaksi miljoonaa tangofania tapahtumavuosina. Taloudellisesti tangolla ei ole aina mennyt hyvin ja se on joutunut tekemään muutoksia ohjelmistoonsa.

 

Tulevaisuus näyttää kykenevätkö järjestäjät luomaan sellaisen ohjelmistopaketin, että myös nuoremmat musiikinystävät tulevat tapahtumaan tangonmusiikin vuoksi. Vai lisääntyykö iskelmämusiikin tarjonta (?) ja tangomusiikki jää tapahtuman tangomarginaaliryhmän musiikiksi.