<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1641885.jpg

 

Internet-sivustot ovat uskomatonta potaskaa täynnä eri aihepiireistä. Olen tutkinut erilaisia sivustoja viimeaikoina erään toisen asian yhteydessä ja sivustojen ylläpitäjät näyttävät viis' veisaavan sivustoilla esiintyvistä törkyteksteistä.

 

Useitten sivustojen kirjoituksista päätoimittajille / ylläpitäjille heilahtaisi ns. poliisin häkki jos sivustoja kyettäisiin valvomaan, kuten paperilehtiä. Kirjoituksia ei voi puolustaa edes [1]sananvapauden nimissä kun useimmat teksti ovat sellaisia, ettei normaali ihminen sellaisia julkisuuteen sanoisi tai ne päätyisivät roskakoriin lehden päätoimittajan toimesta.

 

Ongelman ydin on siinä, että useimmille internet-sivustoille voi kirjoitella nimimerkkien suojasta, joka madaltaa törkykirjoittelun kynnystä. Ihmiset eivät näytä tajuavan sitä, että sähköisiä tiedotusvälineitä koskevat lähes samat oikeudelliset perusteet kuin paperilehtiä.

 

Nyt julkisuudessa olleet muutamat internetkirjoittelun oikeuskäsittelyt ovat vain "hyttysen virtsa Itämeressä" siitä roskan määrästä, jota internet-sivustoilla esiintyy. Mutta toivottavasti nämä muutamat tapaukset muistuttavat konkreettisesti viemärikirjoittajia siitä, että loanheiton seurauksista on vastuussa aina myös kirjoittaja.

 

Internetsivustojen sisältöjen oikeudelliset vastuukysymykset ovat myös, sivustojen ylläpitäjillä se tulee muistaa tässä internethetteikössä. Nettisivustojen ylläpitäjien tulee seurata sivustojaan niin, että härskit ja alatyyliset tekstit siivotaan sieltä pois. Sivustovalvonta on koko internetyhteisön etu tai vaihtoehtona on se, että viranomainen ryhtyy kontrolloimaan kansalaisyhteiskunnan toimintaa.

 

Viranomaiset ovat toimineet aivan oikein kun he ovat estäneet pääsyn tai sulkeneet sellaisia sivustoja, jotka ovat esim. seksuaalirikollisten ylläpitämiä. Tällaisten sivustojen olemassa oloa ei kukaan, tervejärkinen, voi perustella sananvapaudella.