<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1685249.jpg

Hiihtoliitossa näyttää olevan "pukit kaalimaan vartijoina" kun he asettivat ulkopuolisen tutkijan selvittämään dopingin-sotkua, joka tuli perintönä Lahden 2001 kotikisojen kärystä. Totuuden löytäminen Lahden kisojen dopingasiassa vuosien peittelyn jälkeen voi olla vaikeaa mutta sen kakistaminen ulos on syytä tehdä nyt.

 

Mutta mitkä ovat syyt ja tarkoitusperät kun hiihdon entinen päävalmentaja ryhtyi purkamaan sydäntään vuolaasti julkisuutteen hiihdon kotikisakatastrofista kun tapahtumasarjasta on kulunut seitsemän vuotta. Onko kohukertomuksilla tarkoitus vaikuttaa hiihdon piristesotkun alkavaan uuteen [1]poliisitutkintaan (?), joka liittyy Suomen Tietotoimiston uutisointiin hiihdon dopingista vuodelta 1998 sekä siitä käytyyn oikeudenkäyntiin.

 

Hiihdon piristesotku syö uskottavuutta koko hiihtourheilulta, ellei asiaa nyt selvitetä perusteellisesti. Pelissä on tietysti paljon; hiihdon kunnia, maine ja bonsorituet.

 

Mitä tämä merkitsee Suomen hiihtourheilun tulevaisuudelle kun pohjakosketus on ollut näin raju. Väärät toimintatavat on syytä putsata hiihtourheilusta kuin muustakin urheilusta viimeistään nyt vaikka edessä on vuosien työ uskottavuuden palauttamisessa huippu-urheiluun.

 

Hiihtourheilun mainekolhut korjaantuvat ehkä vasta sen jälkeen uusi lajin urheilusukupolvi on astunut talviurheilun pariin. Toivottavasti hiihtourheilun johtotehtävissä, valmennusvastuussa ja itse urheilijat kykenevät näkemään tulevaisuuteen sekä karistamaan kannoiltaan helpot oikotiet lyhytaikaiseen maineeseen ja kunniaan. Kunnia ja-maineteot syntyvät siitä, että toimintaan urheilunpiirissä sovittujen pelisääntöjen mukaan.