1661494.jpg

Suomalaiset skandaalit jatkuvat, nyt kun poliitikot ovat jauhettu vaalirahoitus-sotkun takia lähes muusiksi lehdistön sekä kansankunnan mielissä. Niin hiihdon entinen päävalmentaja, itsekin kyseenalaisilla vesillä liikkunut, heitti likapommin, joka kouraisee syvältä hiihtoa urheilulajina.

 

Likapommi on ollut muhimassa aina siitä lähtien kun laajamittainen käry kävi Lahden vuoden 2001 MM-hiihdoissa. Nyt julkisuudessa olevat tiedot kertovat laajamittaisesta ja järjestelmällisestä peittelystä [1]dopingsotkussa.

 

Peittelyyn johtaneet syyt ovat kenties hiihdon saamien valtionapujen ja bonsoritukien sekä maineen menettämisen minimointiyritys. Nyt julkisuuteen tulleet tiedot johtanevat sarjaan oikeudenkäyntejä, joissa haetaan totuutta tähän sotkuun.

 

Oikeusvaltiossa syytökset tulee myös todistaa ja sitten vasta on tuomioiden aika. Hiihdon uudet dopingväitteet ovat syytä tukia nopeasti, ettei epäilyksen alaiset roiku tikun-nokassa kuukausikaupalla. Sen sanelee jo se toisasia, että ihmisten oikeusturva tulee olla etusijalla syytösten keskellä, vaikka todettaisiin, ettei syytetyt ole kulkeneet puhtailla hiihtopoluilla.

 

Urheilun kannalta hiihdon sotkut ja oletetut sotkut tulee nyt selvittää ns. pohjamutia myöden, jonka jälkeen ehkä hiihtourheilun on mahdollista aloittaa alusta Suomessa ns. puhtaalta pöydältä. Mutta nämä nyt esiin nostetut väittämät hiihtourheilussa luovat pitkän mustanvarjon kaiken urheilun ylle vaikka kilpaurheilu olisi enimmäkseen sovittujen pelisääntöjen mukaista.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

P.S. Tulossa blogiin kirjoitus elektroniikkaromun ihmeellistä seikkailuista sen jälkeen kun olen tutkinut asian taustoja. Sitä odotellessa…


[1] Helsingin Sanomien tausta-aineisto hiihdon likapommista täältä