<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1379169.jpg

 

Kokoomuksen siloposki Katainen pitää Iken tekstari kampanjaa ”jonnin joutavana” höpinä kun häntä ketuttaa se, että markkinakapitalismi hekumoi politiikkojen ihmissuhdekiemuroilla keltaisen lehdistön palstoilla ja lehdet takovat euroja lisää lehtien omistajille politiikkojen ”erikoisuuksilla”.

 

Yleensä politiikkojen yksityisasioitten oletetaan olevan oikeilla raiteilla ja nuhteettomia. Mutta nyt julkisuudessa olevat politiikkojen yksityiskiemurat horjuttaa heidän uskottavuutta yhteiskunnan päätöksentekijöinä.

 

Yllättäviä ne eivät ole koska heidän joukossaan on myös näitä ”erikoisia”, joilla seksuaaliset taipumukset eivät ole tasapainossa suhteessa toiseen ihmiseen. Lainaus Helsingin Sanomista <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />15.3.2008 ”Huvittaa tiettyyn rajaan asti, mutta ei ole lopulta kauhean vitsikästä, Katainen sanoi”. Hänen mielestään on huvittavaa, että hallituksen keskeisempiin ministereihin kuuluva henkilö lähettelee tekstiviestejä, jotka viittaavat häirintään. Kaiken lisäksi kun tapaukset eivät olleet ensimmäisiä ko. henkilön kohdalla.

 

Yleensä politiikoilta odotetaan asemansa ymmärtämistä yhteiskunnan päättäjinä. Mitä tämä kertoo siitä, että politiikkojen tahdittomuuksia ihmissuhdekiemuroissa pidetään huvittavina? Takavuosina vastaavanlaisessa tapauksessa, politiikasta erään suomalaisen valtion omistan yrityksen johtajaksi nousut, henkilö joutui eroamaan ”kähmintä-jupakan seurauksena”.

 

Olettaisi, että nyt lehdistön hapaissa olevat poliitikot osaisivat vetää johtopäätöksiä ja ottaisivat henkilökohtaisen vastuu tekemisistään. Johtopäätöksien tekeminen pudistaisi ilmaa politiikassa ja palauttaisi uskottavuutta politiikan areenoille sekä se antaisi tilaa tärkeitten yhteiskunnallisten asioitten käsittelyyn.

 

Tahditon käyttäytyminen ei ole anteeksi annettavaa vaikka olisi virantoimituksessa hoitanut tehtäviään hyvin, puheenjohtaja Kataisen poliittiset letkaukset siitä, että nykyinen viranhaltija on myös paikannut edellisen ulkoministerin aiheuttamia kolhuja, ei pese puhtaaksi ko. henkilön yksityiskäytöstä. Tämä edellä mainittu Kataisen lausuma on niitä poliittisia höpö-höpö puheita, joilla siirrettään huomio pois asian ytimestä. Tällaiset ”häntäheikit” tahdittomuuksineen tahraavat poliittisen päätöksenteon uskottavuutta kun vielä taustalla on se, että selvitys seksuaalisesta häirinnästä Eduskunnassa on tuoreessa muistissa.