<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 1300402.jpg

Suomalaisia sanaseppoja on kiihdyttänyt triumfiin viimeaikoina se kun SDP:n nykyinen puheenjohtaja ilmoitti uutispommin siitä, että ettei tavoittele puheenjohtaja pestiä puolueessa seuraavalle kaudelle.

 

Mediakobria ei ole kiinnostanut asiakysymykset vaan puheenjohtajakisaan ilmoittautuneet ehdokkaiden persoonat tai heidän tekemisensä politiikan tantereilla. SDP:n puheenjohtajaehdokkaista on teetetty median toimesta erilaisia tutkimuksia, mm. Aamulehti on teettänyt ko. tutkimuksen, Taloustutkimus Oy:llä.

 

Tutkimuksissa ja kirjoittelussa on yksi olennainen asia jäänyt näiltä verbaalikobrilta huomaamatta ja se on se, että valinnan tekevät PUOLUEEN JÄSENTEN EDUSTAJAT SDP:n PUOLUEKOKOUKSESSA!

 

Puoluetta arvioidaan kaikissa mahdollisissa paperisissa ja sähköisissä tiedotusvälineissä nyt vain näitten ehdokkaiden kautta ja arviot ovat osaksi asiantuntemattomia.

 

Tietysti on hyvä, että ”kansalaisyhteiskunnassa” voi kommentoida tai käydä keskustelua puolueista erilaisilla areenoilla mutta kyllä se on niin, että puolueiden jäsenet määrittelevät tavoitteet ja päämärät missä tahansa puolueessa. Eri asia ovatko ne oikean suuntaisia tai elävätkö puolueet nykyajassa unohtamatta menneisyyttään.

 

Uusi-ilmiö puolueiden sisäisiä asioita arvioitaessa on ollut se, että kaikki poliittiset suunnat ovat katsoneet asiakseen antaa ”hyviä opastuksia ja neuvoja” millä tavoin esim. sosialidemokraattien tulisi uudistaa puoluettaan.

 

Valitettavasti Suomeen on pesiytynyt amerikkalainen poliittisten asioitten käsittelytapa, johon vaikuttavat muut seikat kuin asiakysymykset mm. SDP:n puheenjohtajaehdokkaita on arvioitu tiedotusvälineissä tai kansalaiskeskustelussa lähes pelkästään ulkoisen habituksen perusteella tai ovatko he sopivia pääministeriehdokkaita.

 

Sosialidemokraateilla on pääosin kunniakas menneisyys mutta tosiasia on se, että sosialidemokraattien tulee ottaa 2000-luvun haasteet näkyvimmin ohjelmiinsa ja tekojensa perustaksi, samalla kun johdon tulee uudistua menneisyydestä vapailla vetäjillä.