953126.jpgKuva: Kokoomuksen vaalimeteriaalia

Suulla suuremmalla ja retoriikan mutapainijat rummuttivat tasa-arvotupon puolesta maalisvaaleissa ja viesti meni perille Sari Sairaanhoitajalle. Nyt he Kokoomuksessa ovat luimussa korvin ja sanovat, että etteivät he ole luvanneet hoitusuille palkkaratkaisujen ylimenevää osaa valtion budjetista täysmääräisesti.

 

Suurista eurokorotuksista annettiin lupauksia ja valettiin uskoa hoitsuihin, että he tulevat nyt nousemaan palkkakuopastaan. Karu totuus kuoriutui munastaan kun kokoomuksen untuvikko julkisti ensimmäisen valtionbudjetin. Nyt valtionkassanhoitajauntuvikko yrittää selitellä lehdissä asiaa, kun [1]palkkatasa-arvon mätämuna paljastui, [2]avoimella kirjeellä Sari Sairaanhoitajalle.

 

He hehkuttivat ja hekumoivat vaaleissa, että Me kokoomuslaiset hoidamme palkkatasa-arvon kuntoon, kunhan vain pudotatte äänestyslipun oikeaan laariin ja tähän Sari Sairaanhoitaja uskoi. Suomen poliittisessa historiassa ei ole höynäytetty äänestäjiä vaaleissa yhtä lahjakkaasti ja perusteellisesti kuin Kokoomus sen teki kevään Eduskuntavaaleissa puhuessaan koulutettujen naisten palkkojen korjaamisesta.

 

Pienipalkkaisia naisia on myös muilla aloilla kuten kaupoissa ja palvelualoilla, jotka juuri nyt käyvät neuvotteluja palkkansa puolesta työantajan kanssa. Kuka poliittisista puolueista nostaisi äläkän näillä aloilla työskentelevien huonopalkkaisten naisten puolesta? Ei kukaan! He ovat neuvotteluissaan yksin ja tausta tukenaan vain ammattiyhdistysliike.