890594.jpg

Kuva; Metsälän säilöönottokeskuksesta, Helsingissä. Lainaus sivustolta http://www.autanazea.net/etusivu.html "Mielenosoittajat <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />8.9.2007 kommunikoivat säilöönottokeskukseen vangittujen kanssa piikkilanka-aidan ja tiheällä teräsverkolla varustetun parvekkeen läpi: ”Olemme olleet täällä kolme kuukautta emmekä ole nähneet asianajajiamme. Heitä ei tunnu kiinnostava tilanteemme.”

_______________________________ <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Suomeen tulevien pakolaisten kohtalosta päättää Ulkomaalaisvirasto, joka on kuin valtiovaltiossa. Virasto vahtii kuin rakkikoira ketkä ihmiset Suomeen hyväksytään pakolais-statuksen suojaan. Samalla se tekee virallisia luokituksia valtioiden harjoittamasta ihmisoikeuspolitiikasta. Kuten se nyt on luokitellut mm. Iranin turvalliseksi toisinajattelijoiden kannalta katsottuna.

Asia on tullut ilmi Iranin kurdinaisen 1a) Naze Aghai takaisin käännyttämistapauksen yhteydessä. Samalla kun viraston ”tahraiset kädet” eivät valvo päätösten seurauksia ihmisten käännyttämispäätösten jälkeen niin on kysymyksessä demokraattisten valtionelinten yli toimiva valtionvirasto. [1

 

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on raportoinut Iranin ihmisoikeustilanteesta ja se ei ole lapsille tarkoitettua lukemistoa.  Suomen valtion ulkomaalaisvirasto vähät välittää raporteista, jossa todetaan, että Iran kohdistaa väkivaltaa esim. poliittisesti aktiivisiin naisiin, jota mm. tämä Aghai on ollut.

 

Politiikkojen olisi syytä ryhtyä valvomaan viraston toimintaa niin, että virasto noudattaa [2]YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallista julistusta, jonka Suominiminen valtion on hyväksynyt ihmisoikeuksien toimintaohjenuoraksi.

___________________________________ 

Iran http://www.autanazea.net/etusivu.html

Linkkejä kakkosaiheeseen; http://www.ihmisoikeudet.net/ http://www.valtikka.fi/jarjestomaailma/suvaitsevaisuus http://www.amnesty.fi/