Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n edustajakokouksen kirjevaali lähestyy ja monenlaista postia asian tiimoilta tupsahtelee postilaatikkoon. Liiton vasuriryhmä näyttää omineen ryhmäkäyttöön liiton värit ja logot. Kysyä voi millä oikeudella? Lehdessä tarinoilla yritetään luoda kuvaa asiaansa omistautuneista hemmoista ja tytöistä niin varmaakin on mutta vasemmistoliittolainen aatemaailma on peitellysti lehden kirjoittelujen takana. Lehti on jatkumo viimeiselle Elintae-lehdelle, joka oli valjastettu vasurien vaalityöhön. Lehti sentään oli nimetty nimellä Elintarviketyöläinen ja kevätpörriäinen liihottelee lehden sivuilla. Lehden toimituskunnassa näyttä olevan liiton virallisen lehden kaksi toimittajaa, jotka ovat antaumuksella ryydittäneet lehden juttuja.

Lehden kirjoitusmaailmasta saa samanlaisen käsityksen kuin, Kokoomuksen eduskuntavaalikampanjasta, joka oli teflonpoikien ja liukasliisojen esiin marssi. Onko "mannaa taivaasta" odotettavissa jos vasurit johtavat vaalien jälkeen tätä liittoa? Kuten vasurien toimijat lupaavat laulun sanoin " kymmenen hyvää ja kaunista". Rohkenen epäillä, että kaikilla elintarviketyöläisillä on edelleen kivikkoinen työhistoria tulevaisuudessakin mutta toivottavasti vähän helpompi jos jäsenkunnan suurienemmistö ottaa isälliseen ohjaukseensa liiton päätöksentekoelimet.

Toivottavasti näissä vaaleissa äänestysprosentti nousee ja järjestödemokratia palautuu oikeisiin mittoihin niin, että muillakin ryhmittymillä on äänivaltaa liiton päätöksen teossa kun nyt röyhkeydellä ei näytä olevan mitään rajaa. Vasurien ei olisi syytä kukkoilla millään luvuilla kun tiedetään, että äänestysprosentti vaaleissa on liikkunut 30 – 40 prosentin välillä. Suurin häviäjä jäsendemokratian kannalta katsottuna vaaleissa ovat ne hiljaiseen enemmistöön kuuluvat, jotka eivät vaaleissa ilmaise tahtoaan syystä taikka toisesta. Peiliin katsomisen paikka on monissa liittovallan ydinkammareissa.