Elintarviketyöläisten työehtosopimusneuvottelut ovat pahasti juntturassa kun ne katkaistiin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />13.3.2007. Kentälle tihkuneitten tietojen mukaan työantajapuoli olisi vaatinut vastausta, ensimmäisenä, SEL:n neuvottelijoilta heidän tarjoamaan 10 tunnin työpäivään ja 50 tunnin viikkoon. Esityksen mukaan se olisi tasattu esim. vuoden mittaisella jaksolla niin, että loppupeleissä vuoden aikajänteellä siitä olisi jäänyt käteen 8 tunnin päivä sekä 40 tunnin viikko. Samoin listalla on vuokra-ja ulkopuolisen työvoiman kontrolloimaton käyttö elintarviketehtaissa.

 

Tekikö työantaja neuvottelutaktisen virheen vai pelaako se korkeampaa matematiikkaa? Kun se todennäköisesti tiesi tai sen olisi pitänyt tietää, että esitykset ovat neuvottelujen etenemiselle täysin mahdottomia koska niitä ei tultaisi hyväksymään työntekijäpuolella.

 

Työantajat laskelmoivat todennäköisesti tärkeimmäksi hankkeeseen lauantaityön tuomisen aikanaan pattitilanteen laukaisemisen seurauksena esim. valtakunnansovittelijan kautta työehtosopimuksiin mm. liha-alalle. Mutta miten tästä eteenpäin edetään työehtosopimusneuvotteluissa ja miten solmu avataan?

 

Alalle olisi liittovaltuuston kokouksessa, 15.3.07, pitänyt julistaa lakkovaroitus mutta valtuusto ei näytä ottaneen sille kuuluvaa johtoroolia työehtosopimusneuvottelujen ohjauksessa, vaan se on siirtänyt siitä kaiken vastuun liiton neuvotteluryhmälle. Lakko on aina äärimäinen toimenpide ja sen aloittaminen on helppoa mutta lakkotaistelut työehtosopimusten neuvottelujen vauhdittajina pitää joskus myös saattaa työläisten kannalta kunnialliseen päätöksen.

 

Liiton neuvotteluryhmällä on tuhannen taalan paikka etsiä ulospääsytie siitä labyrintista, johon sen päätynyt tahtomattaan tai työantajan oivallisella avustuksella. Liiton työehtosopimusneuvottelujen toimintatapoja tulisi uudistaa kun nykykäytäntö on nyt se, että kaikki asiat ovat yhtä aikaa neuvottelupöydässä niin se mahdollistaa työantajan häikäilemättömän pelaamisen neuvottelutilanteessa. Mitä osoittaa myös se, että pöydälle tulevat ensimmäisinä keihäänkärkinä kovimmat työantajaleirin tavoitteet.

 

Työantajaliiton kanssa tulee sopia siitä, että teksti-ja asiakysymykset ovat sopimuskauden viimeisenä vuonna ratkaistava ja loppunäytöksenä uuden työehtosopimuksen solmimiseksi sovittaisiin vain euro ja senttikorotukset.